Een topmatras van 180×200 voor je tweepersoonsbed

Goed slapen

Liggen jullie al een tijdje gewoon niet meer lekker in jullie bed? Rolt je partner steeds tegen je aan tijdens de nacht, of begin je last van je nek en rug te krijgen door die rare houding die je aan moet nemen? Een topper kan de oplossing bieden. Een topmatras van 180×200 heb je al vanaf vrij lage prijzen, dus het is de ideale manier om het vervangen van je echte matras nog even uit te stellen. 

Goed matras kopen

Een goede nachtrust

Voor een goede nachtrust zijn er een aantal kernwaarden belangrijk:

  • temperatuur
  • ondersteuning
  • ventilatie

Alledrie deze factoren vormen samen een goede nachtrust. Een matras kan hieraan bijdragen maar een topmatras kan dat net zo goed. 

Temperaturen: hoe warm ben je? 

Wist je dat je jouw nachtelijke temperatuur kunt reguleren met een goed topmatras? Als je het snel warm hebt ben je zeker niet de enige. Om jouw lichaamstemperatuur op peil te houden en je bloedsomloop te stimuleren kun je het beste kiezen voor een topmatras van koudschuim. Dit helpt ventileren en houdt je koel gedurende de nacht. 

Perfect matras

Ondersteuning voor je lichaam

Minstens zo belangrijk voor een goede nachtrust is de ondersteuning die je krijgt van je matras of topmatras. Een oude matras kan zo versleten zijn dat het amper meer ondersteuning biedt. Met een topmatras los je dat probleem op. Ondersteuning kan klachten in gewrichten en spieren aanzienlijk verminderen. Dat zorgt tevens voor meer energie gedurende de dag.