Terschelling: ideaal fiets- en wandeleiland met leuke plaatsjes

Terschelling

Wat voor alle Waddeneilanden eigenlijk wel geldt, geldt zeker ook voor Terschelling: dit is een ideale bestemming voor iedereen die van fietsen en wandelen houdt. Op Terschelling kom je wat betreft de natuur vooral duinlandschappen, graslanden, stranden en ook bosrijke gedeeltes tegen. Verder heeft Terschelling misschien wel de meeste leuke plaatsjes te bieden van alle Nederlandse eilanden. Vier daarvan worden hieronder in het kort toegelicht.

Terschelling

West-Terschelling

De grootste plaats van het eiland is West-Terschelling. Dit is ook de plaats waar je aankomt met de veerboot vanuit Harlingen. Als er verder iets is waar West-Terschelling om bekendstaat dan is het wel de Brandaris. Dit is misschien wel de beroemdste vuurtoren van heel Nederland.

Hoorn

Hoorn is een dorp met een heel ander allure dan West-Terschelling, dat meer het imago heeft van een stad. In het dorpje Hoorn kun je echter wel bijvoorbeeld de Sint Janskerk bezichtigen. Soms kun je deze mooie kerk ook van binnen bekijken. Een bijzondere bezienswaardigheid is verder de strandvonderijschuur. In vroegere tijden diende deze schuur als opslagplaats van op de omringende stranden gevonden goederen.

Formerum

Ook Formerum is een dorp dat de moeite waard is om even te bezichtigen. Zo heeft dit dorp, dat in de middeleeuwen nog een belangrijke rol speelde én de geboorteplaats is van de beroemde Willem Barentz, de enige molen op heel Terschelling. Een van de bijzondere dingen van deze Koffiemolen is dat deze ooit vanuit West-Terschelling naar Formerum verplaatst is. Verder is de authentieke boerderij het Spylske Huus een fraaie bezienswaardigheid.

Midsland

Midsland is een plaatsje waar veel historische en esthetisch zeer fraaie gebouwen staan. Evenwel is Midsland van oudsher vooral geliefd onder jongeren. Dit is dan ook dé plek waar je moet zijn als je van het uitgaansleven houdt.