Een zeer mooie rouwkrans laten maken

Voor het afscheid van mijn moeder heb ik een mooie rouwkrans laten maken. Een krans met alleen maar de bloemen waarvan zij zoveel hield. Toen zij nog leefde kocht zij vaak een bos bloemen voor zichzelf. Hoe bonter de kleuren des te vrolijker zij ervan werd. Echter moest deze bos wel haar lievelingsbloemen bevatten. Dit waren orchideeën. Tegenwoordig zijn deze in veel verschillende kleuren te verkrijgen, hoewel haar voorkeur vaak wel naar wit uit ging. Alle andere bloemen mochten een andere kleur hebben, maar deze orchideeën moesten wit zijn. Mijn idee was dan ook om tijdens deze uitvaart van mijn moeder, een zeer mooie krans te laten maken.

Een bijzonder afscheid van een geliefd mens

Dat mijn moeder een zeer geliefd persoon was, kon je tijdens de uitvaart wel merken. Er waren heel veel vrienden en bekenden gekomen om afscheid van mijn moeder te nemen. Veel mensen hadden een mooi boeket meegenomen. Deze stonden allemaal om de kist heen. Mijn boeket, een witte krans, sprong eruit tussen al die bonte kleuren. De bloemisten die samenwerken onder de naam Afscheid met Bloemen weten als geen ander om van een afscheid een bijzonder afscheid te maken, door fraaie boeketten samen te stellen.