Zonnebrand is ook een vorm van huidverzorging

Er zijn veel redenen waarom de huid over de jaren heen kan verslechteren. Veel van deze redenen hebben te maken met factoren waar je zelf geen invloed op hebt zoals zonlicht en luchtvervuiling. Factoren waar je wel zelf invloed op hebt is bijvoorbeeld het dragen van make-up. Voor deze laatste factoren weten mensen dat ze IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging producten kunnen gebruiken om eventuele negatieve effecten te voorkomen of verhelpen. Maar veel mensen weten niet dat deze manier van het verzorgen van je huid ook help tegen negatieve effecten van een slechte luchtkwaliteit en al het andere vuil dat op je gezicht terecht komt.

Huidkanker komt vaak voor

Iets wat veel mensen onderschatten qua IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging is het effect van zonlicht. Veel mensen denken dat ze hier niets aan kunnen doen; de zon is er immers iedere dag en je kan dit effect niet zomaar van je gezicht af wassen. Dit leidt helaas vaak tot de ontwikkeling van huidkanker. Deze ontwikkeling duurt meestal tientallen jaren en kan overal op het lichaam voorkomen. Soms kan deze huidkanker door doktoren nog worden weggehaald, maar helaas wordt het meestal pas te laat ontdekt. Op dat moment wensen mensen meestal dat ze eerder iets aan hadden gedaan om dit te voorkomen.

Zonnebrand is dagelijks nodig

De enige manier om huidkanker te voorkomen is het gebruiken van zonnebrand. Dit is iets wat de meeste mensen in de zomer wel doen als de zon erg fel schijnt en ze op het strand zijn bijvoorbeeld. Helaas vergeten mensen vaak zonnebrand op hun lichaam te smeren in de zomer als ze maar even kort naar buiten gaan. Iets wat mensen nog vaker vergeten is dat de zon altijd schadelijk kan zijn onafhankelijk van zijn sterkte. Dit betekent dat je in de winter ook zonnebrand op moet. In de winter is meestal het meeste van het lichaam bedekt tegen de kou, maar het gezicht is altijd nog steeds beschikbaar voor zonschade. Daarom wordt aangeraden om elke dag zonnebrand op het gezicht te smeren onafhankelijk van het weer.