Aanbrengen van het behang

glasvezelbehang

Terug van de winkel en nu het uur van de waarheid, hoe ga je glasvezelbehang aanbrengen op je muren. Het is verstandig om handschoenen aan te doen, het behang bestaat namelijk uit duizenden kleine vezeltjes die kunnen gaan jeuken. Stopcontacten en andere oneffenheden moeten worden weggehaald. Oude lijmresten moeten eveneens worden verwijderd voor je kunt beginnen met behangen. Probeer gaten te repareren zodat je een zo vlak mogelijke muur krijgt om mee te werken. Normaal smeer je het behang in met lijm, bij dit behang smeer je de muur in.

glasvezelbehang

Voorkom scheuren van het behang

Probeer altijd met droog glasvezelbehang te werken, smeer je het behang in dan is de kans aanwezig dat het scheurt. Omdat er lijm op het behang zit wordt dit heel erg zwaar, ook het gebruik van normale behanglijm is niet verstandig. Je moet bij het aanbrengen speciale lijm gebruiken. In iedere goede bouwmarkt is deze lijm wel te krijgen in verschillende merken. Met een roller kun je de lijm aanbrengen op de muur, dit moet je wel met een redelijk dikke laag doen. Smeer niet de hele muur in, werk twee banen vooruit en niet meer. Smeer je de hele muur in dan is de kans groot dat de lijm al is opgedroogd als je begint met plakken.

De eerste strook plak je vanaf de hoek die je loodrecht op de muur aanbrengt. Van boven naar beneden plak je de baan behang op. Daarna kun je eenvoudig aan de onderkant het glasvezelbehang afsnijden. Met een plastic spaan kun je de lucht achter het behang. Door de dikke lijmlaag kun je nog eenvoudig schuiven met het behang indien dit nodig is.