Welke wanden zijn geschikt voor de badkamer?

Wanneer je je badkamer renoveert heb je veel om over na te denken. Van het sanitair tot opbergruimtes, er komt een hoop bij kijken. En vergeet vooral geschikte wanden en vloeren niet. Maar welke wanden zijn er eigenlijk voor badkamers.

Welke soorten zijn er?

De muren van een badkamer moeten natuurlijk goed tegen water kunnen. Niet alleen moeten ze waterdicht zijn, zodat er geen water door de muren heen komt, ze moeten ook waterbestendig zijn. Dat wil zeggen dat ze op den duur geen schade oplopen door het vocht in de badkamer. Er zijn een aantal opties die voor de hand liggen, zoals tegels, maar ook minder bekende opties, zoals een beton ciré wand. Hier staan er een aantal op een rijtje.

Betegelen

De meeste mensen hebben een betegelde badkamer. Dat is zo gek nog niet. Ze kunnen goed tegen water, zijn makkelijk in onderhoud, goed schoon te houden en de mogelijkheden zijn eindeloos. Tegels kun je dus helemaal aanpassen aan wat jij mooi vindt. Het betegelen van een badkamer doe je echter niet zo snel zelf. Dat is echt vakwerk. Het kost een hoop tijd en een goede vakman kost ook nog best wel wat. Tegels zijn dus niet voor iedereen weggelegd.

Schilderen

Een goedkopere optie is schilderen. Niet alleen is verf over het algemeen een stuk minder duur dan tegels, je kunt schilderen ook nog zelf. Hoewel je een schilder in kunt huren, is dit absoluut niet noodzakelijk voor een mooi resultaat. Let wel op dat je verf gebruikt die goed tegen vocht kan. Dat is namelijk niet bij alle verfsoorten het geval. Daarbij is verf niet geschikt in de douchekabine: verf maakt de muren niet waterdicht.

Beton ciré

Wel waterbestendig en waterdicht is beton ciré. Een beton ciré wand is gemaakt van stuc op basis van beton. Wanden van beton ciré zijn naadloos en dus makkelijk schoon te houden. Daarbij zorgt het voor een strak en stijlvol uiterlijk. Beton ciré kun je zelf aanbrengen, maar durf je dit niet aan, dan kun je ook een professional inhuren. Met deze informatie vind je vast een wandafwerking die bij jouw behoeften aansluit!