Wat is een bitcoin wallet?

Een bitcoin wallet werkt als een soort online bankrekening voor het verzenden, ontvangen en beheren van je bitcoins. Dat gaat zo: je koopt bitcoins bij BTC Direct. Deze worden verzonden naar je wallet.

Vanuit je wallet beheer je je bitcoins. Wil je ze verzenden? Dan vul je het ontvangstadres van degene naar wie je je bitcoins wilt versturen in bij de verzendoptie van je wallet. De coins worden dan vanuit je wallet verzonden naar de uiteindelijke ontvanger. 

Wat is een bitcoin ontvangstadres?

Eigenlijk is Bitcoin Cash een digitale munt net als de Bitcoin. De munt is niet gekoppeld aan een bank, verzekering, land of derde partij. De waarde van de munt wordt bepaalt op basis van vraag en aanbod. Als er veel vraag is naar de munt dan stijgt de waarde.

Wat is dan een bitcoin ontvangstadres? Dit is het best te vergelijken met het rekeningnummer van je bank. Elke bitcoin wallet heeft een uniek bitcoin ontvangstadres. Dit adres kun je delen met anderen zodat ze weten hoe ze coins naar jou toe kunnen sturen.

Een bitcoin adres begint altijd met een 1 of een 3, en is een combinatie van minimaal 26 en maximaal 36 tekens (cijfers en letters).

Bron: https://bitvavo.com/bitcoin-wallet