Wat doet een sloperij

Enkele mensen hebben een heel ander beeld van een sloperij dan dat het werkelijk is een sloperij helpt heel goed mee met het recyclen en hergebruiken van producten om zo verspilling tegen te gaan. Wanneer je een auto voor de deur hebt staan die kapot is en je komt er maar niet van af is het verstandig om een sloperij te bellen. Een sloperij komt je auto voor je deur ophalen geheel gratis, sterker nog, ze geven je er ook nog geld voor. Dit doen ze omdat een sloperij erg veel kan met een sloopauto. 

Niets verspillen

De banden die nog op de auto zitten wanneer die bij de sloperij terecht komt worden van de auto gehaald en bewaard voor recycling. Oudere banden die nog op de auto zitten mogen niet weggegooid worden, omdat dat slecht is voor het milieu. De banden worden verkocht aan bedrijven die rubber verwerken. Wanneer de banden in een gebruikte staat zijn maakt de sloperij de banden vaak weer goed. Dit doen ze met een handig apparaat waarmee ze het profiel van de band weer in orde maken. Ook de ramen worden gewoon weer opnieuw gebruikt wanneer ze nog in goede staat verkeren. Anders worden ze voor een ander doeleinde gebruikt.

Autodemontage

Wanneer de banden van de auto zijn gehaald, kan de rest beginnen. Het is van belang dat ook alle vloeistoffen uit de auto worden gehaald. Dit omdat de vloeistoffen gevaarlijk en slecht voor het milieu zijn en er brandgevaar komt wanneer de auto wordt gedemonteerd. Er wordt heel veel hergebruikt om zo veel mogelijk verspilling tegen te gaan, de onderdelen die nog bruikbaar zijn worden er uitgehaald en goed bekeken en getest of ze het nog doen. Wanneer een onderdeel nog bruikbaar is, wordt die verkocht of hergebruikt voor een andere auto.

Metaal smelten

Wat na het demonteren overblijft van de sloopauto wordt gerecycled, bijvoorbeeld het staal van de auto wordt verkocht en omgesmolten, vervolgens worden er andere dingen van gemaakt. Door dit te doen is een sloperij goed voor het milieu, door de sloperij wordt er veel minder materiaal verspilt.