Uitvaart begeleiding voor een zo mooi mogelijk afscheid

Bij uitvaart Hengelo hoeft een uitvaart niet standaard en saai te zijn. Uitvaart Hengelo zorgt voor een volwaardig afscheid. Je kunt een uitvaart en alles eromheen helemaal naar wens bespreken met de uitvaartbegeleidster. Het is een enorme klap voor de nabestaanden als een geliefd persoon komt te overlijden. Met begeleiding wordt er emotioneel gesteund en worden praktische zaken rondom de uitvaart gezamenlijk geregeld. Uitvaart Hengelo staat nabestaanden bij en adviseert tevens over alles wat er moet gebeuren na het overlijden. Ook biedt zij een luisterend oor bij rouw en verdriet en worden gezamenlijk mooie herinneringen aan de overleden persoon opgehaald.

Deel een uitvaart creatief in

Bij uitvaart Hengelo kan een uitvaart zo worden ingedeeld dat de nabestaanden mooie herinneringen overhouden aan de persoon in kwestie die is overgegaan. Je kunt behalve rouwen ook vieren dat de persoon heeft geleefd. Denk aan een rock en roll optreden van een vader die is overleden, die van muziek en rock en roll hield. Of een high tea kransje waarvan oma zo hield. Je kunt ook een film laten zien over het leven van de persoon of een mooi gedicht schrijven, een kist opschilderen en een kleurrijke rouwauto inhuren in plaats van alleen maar een zwarte rouwauto. In Hengelo zijn prachtige locaties om de uitvaart te houden, anders dan een standaard kerk of rouwcentrum.

Regel alles netjes voor de begrafenis

Een uitvaart komt heel wat bij kijken. Omdat de nabestaanden veel verdriet hebben is uitvaart begeleiding meer dan welkom. Je kunt samen dingen regelen zoals een opzegservice voor abonnementen die de overleden persoon had lopen, een gesprek vooraf houden uit voorzorg en een formulier opstellen met allerlei wensen. Ook kun je het budget bepalen en alle extra’s zo passend mogelijk maken in het budget. Je krijgt ook nazorg. Er worden na de uitvaart dan gesprekken gevoerd waarin nabestaanden hun hart kunnen luchten en bij veel verdriet krijgen ze ook steun en een luisterend oor. Voor vragen kun je het inloopspreekuur gebruiken.