Groener zorgen? Dit zijn je mogelijkheden

Groen is in veel opzichten van groot belang, maar wellicht het meest belangrijk voor de zorg. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat een goede omgeving gezond is, voor een sneller herstel en een kortere behandeling zorgt. Wanneer het groen op een zorglocatie op de juiste manier is ingericht kan groen zorgen voor een aangenamer leven. Dit gaat niet alleen om patiënten op zorglocaties, maar ook bij personeel en bezoekers. Groener zorgen is heel goed mogelijk.

Wanneer je op zoek bent naar een manier om groen te integreren in de omgeving van een zorglocatie is het slim om hier het juiste advies over te ontvangen. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat mensen daadwerkelijk gaan profiteren van gezond groen. Het onderzoek dat voorafgaat houdt in dat de buitenruimtes worden geanalyseerd en geïnventariseerd. Op basis hiervan worden passende mogelijkheden en oplossingen op maat geboden. Gezond groen bevat alle positieve effecten van groen.

Groener zorgen volgens vijf principes

Groen en het buitenterrein moet voldoen aan vijf belangrijke principes: toegankelijkheid, veiligheid, afleiding, therapie en gezond groen. Daarnaast spelen ook de wensen en behoeften van cliënten en patiënten een rol. Zo krijgen mensen met dementie een veilige en zinnenprikkelende tuin en bedlegerig mensen een weelderig groen uitzicht. Experts van beplanting weten alles over kleuren, vormen, structuren en vormen. Op deze manier ben je verzekerd van een deskundig plan die volledig is afgestemd op de zorglocatie waar het groen gewenst is. Groen is het ideale middel om voor een helende omgeving te zorgen: bij Idverde ontdek je al jouw mogelijkheden op dit gebied.