Een palm boom in je huis

In je woonkamer is een palm boom een prachtige decoratieve toevoeging aan je interieur. Dit dankzij de indrukwekkende palmbladeren. De boom maakt je huis daarbij een groener plek. Kies een grote plantenbak met een afvoergaatje onderin, om je palm boom in te zetten. Zorg voor een dikke laag kiezelstenen van klei of grind, die de pot voor minstens 20% vult. Palmbomen gruwen ervan om hun wortels voortdurend in water te hebben staan. Dit afvoersysteem in je plantenbak zal helpen om verstikking van het wortelsysteem tegen te gaan. Bereid een blend van rijke potgrond met compost en rivierzand om je palm boom in te verpotten

Je palm boom water geven

Als je wil dat je palmboom gezond blijft, geef de boom dan maar matig water. Het is wel belangrijk dat je de palm regelmatig water geeft. Controleer of de aarde van de boom voldoende droog is geworden voordat je de boom opnieuw water geeft. Zo voorkom je dat je boom te veel water krijgt en ongelukkig wordt. Geef je boom altijd water met water op kamertemperatuur zodra de aarde weer droog aanvoelt. Geef je boom nooit water met ijskoud water. Hier schrikt je boom van. Hierna is het belangrijk dat de vochtigheid in de lucht hoog blijft. Om te compenseren voor droge lucht kun je de bladeren van je palm besproeien met zacht water.

Tips voor de verzorging

Als je de bladeren glanzend en dik wilt houden, verwijder dan regelmatig het stof van het blad met een spons. Stof hoopt zich gemakkelijk op en tussen de bladeren van de palm. Onthoud dat je dit niet te vaak doet. Dit geeft bacteriën de kans om je plant over te nemen. Als je regelmatig stof van de bladeren verwijderd is de palm beter in staat tot fotosynthese. De meeste palmbomen houden niet van direct zonlicht. Je doet je palm boom wel een groot plezier als je hem dicht bij een raam plaatst.