Een open deur
Het is misschien een open deur, maar ieder huishouden wordt wel eens geplaagd door die o zo onschuldige maar irritante vliegende kriebelbeestjes. We vinden ze vies en zijn ze liever kwijt dan rijk. Toch wil je vooral ’s zomers de deur open kunnen houden om van de zwoele luchten te genieten. Liefst loop je zo in en uit. Met schalen eten voor in de tuin, borden op je armen, heb je geen arm meer over om steeds die deur open en dicht te doen. Dan ben je gebaat bij wat flexibiliteit. Dat vind je bij vliegengordijnen.
Diervriendelijk en decoratief
Het handige van een vliegengordijn is de wijze van bevestigen. In de zomer hang je het even op en in de winter kun je weer je huiselijke gordijn gebruiken. Het vliegengordijn neemt weinig ruimte in zodat je het makkelijk bij de andere zomerspullen kwijt kunt, wanneer de herfst zich weer aandient. Een andere fijne eigenschap van een vliegengordijn is de diervriendelijkheid. Je hoeft niet in de weer met een, al of niet elektronische, vliegenmepper. Bovendien zijn ze nog decoratief ook. Het zachte geklik van de kralen tegen elkaar suggereert al een zomerse sfeer. Je hangt je vliegengordijn op en kunt de barbecue al ruiken. Gezellig.
Vliegengordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kant-en-klare maten en soorten. De standaard deurmaat is 90 bij 220 centimeter. Maar een bredere en hogere maat van 100 bij 240 centimeter is ook mogelijk. Kralengordijnen zijn te vinden in transparante varianten en in de kleuren zwart en grijs. Er is genoeg keuze voor iedere smaak.