De onderhoud van jouw pitt cooking

pitt cooking prijs

Dankzij de voordelige pitt cooking prijs heb je eindelijk de pitt cooking die jij altijd al wilde hebben. Net zoals alle andere apparatuur in jouw keuken, heeft de pitt cooking ook onderhoud nodig. De vraag is natuurlijk hoe je een pitt cooking moet onderhouden en wat je absoluut niet moet doen. Wat voor een doeken en schoonmaakmiddelen moet je gebruiken? Mogen de onderdelen van de pitt cooking wel of niet in de vaatwasser?

pitt cooking prijs

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, ziet jouw pitt cooking er altijd gloednieuw uit. 

Mag de pitt cooking in de vaatwasser?

Wat heel belangrijk is, is dat de branderdelen absoluut niet in de vaatwasser mogen. Dit komt doordat het vaatwasmiddel de branders kan beschadigen. Wanneer jij de branderdelen van de pitt cooking dus in de vaatwasser doet, zal hij beschadigd raken en binnen de kortste keren niet meer werken.

Bij het schoonmaken van jouw pitt cooking is het belangrijk dat er niet teveel vocht is. De vocht kan namelijk de ventilatieopening en de brander ingaan, waardoor de branderdelen niet meer zullen werken.

Het beste wat je kan doen is gebruik maken van een zachte doek met een niet al te sterke schoonmaakmiddel. 

Welke schoonmaakmiddelen moet je gebruiken?

Bij het schoonmaken van jouw pitt cooking moet je kijken naar wat je wil schoonmaken. Als je aluminium branders wil schoonmaken, moet je de branders in een bakje met schoonmaakazijn laten werken voor een nachtje. Daarna kan je de branders schoonmaken met een beetje zeep en een spons. Het is erg belangrijk dat je het niet schoonmaakt met soda. Soda zal namelijk het aluminium beschadigen.

Als jij de pannendragers en branderdoppen wil schoonmaken, moet je die onderdelen voor een uurtje laten weken in een bak met soda en zeep. Na dat uurtje kan je de onderdelen met een zachte spons of zachte doek droogmaken.