Buizen laten lasersnijden: hoe werkt dit?

Buizen laten lasersnijden: het is een klusje dat vaak zo gedaan is. Er wordt gebruikgemaakt van een laser om het materiaal in de juiste maat en vorm te snijden. Bij een buis gaat het vaak enkel om de maat. In dit artikel geven we je meer informatie over buizen laten lasersnijden.

Lichtbundel

Een laser die wordt gebruikt om te lasersnijden straalt een elektromagnetische straling uit. Hierdoor wordt er een een lichtbundel gevormd die vrijwel geheel evenwijdig is. Het licht is van zeer hoge intensiteit, wat belangrijk is bij het lasersnijden. Deze intensiteit zorgt er namelijk voor dat je met de lichtbundel door materiaal heen kan snijden. Zo kun je je buizen laten lasersnijden.

Nauwkeurig

Een groot voordeel van het snijden met een laser is dat het zeer nauwkeurig gedaan kan worden. Dit komt onder andere doordat de lichtbundel bijna helemaal evenwijdig is. Daarbij is de breedte van deze bundel meestal slechts een fractie van een millimeter. Hierdoor kunnen de buizen zeer exact worden gesneden en is lasersnijden ook geschikt voor kleine oppervlakken.