Als je graag meer wil weten over de boekhouding van je eigen bedrijf of graag aan de slag wil als boekhouder dan doe je er goed aan om de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) van Fabius Opleidingen te volgen. Tijdens deze opleiding leer je in slechts 10 lessen alles over boekhouding, zodat je aan de slag kan. Het is een veelgevraagde opleiding door werkgevers, waardoor jij veel meerwaarde hebt met het diploma op zak. Iedere organisatie voert een financiële administratie, dus iedere organisatie wil graag een medewerker in dienst die deze opleiding heeft gevolgd. Het geeft een goede basis voor een van de financiële opleidingen van Fabius Opleidingen en is ook zeer geschikt om te volgen naast je huidige baan om meer kennis op dit gebied te krijgen.

Lesstof

Iedereen kan beginnen aan deze opleiding, omdat er geen specifieke voorkennis nodig is. Wel is het belangrijk dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst. Tijdens deze cursus komen verschillende onderwerpen aan bod, waarmee je een goede basis krijgt van boekhouden. Je leert onder meer over de  balans, dagboeken, subadministraties, journaliseren, belastingen en inkopen en verkopen. Verder krijg je ook lesstof over duurzame productiemiddelen en de Besloten Vennootschap. Ook komen onderwerpen als grootboekrekeningen en de kolommenbalans en permanence en voorafgaande journaalposten aan bod. Uiteindelijk weet je alles over deze onderwerpen in slechts 10 lessen en kan je dit aantonen met je diploma.

Klaar voor een financiële functie

Als je verder wil in de boekhouding en jezelf ziet in een financiële functie dan is de opleiding Basiskennis Boekhouden een goede basis. Een vervolgopleiding als Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is mogelijk met deze opleiding in combinatie met de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC). Zo opent BKB deuren voor je als in de financiële wereld aan de slag wil. Je kan de opleiding van 10 lessen prima naast je huidige baan of andere werkzaamheden volgen. Je volgt de lessen in kleine klassen en krijgt veel persoonlijke aandacht. Het slagingspercentage van deze opleiding ligt op maar liefst 88,3 procent.